Életmese író pályázat 2019 évi kiírásáról

szakc logo
           SZAKC sajtóközlemény

A Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete tízedik alkalommal hirdette meg az Életmesék című pályázatát. Az évről-évre nagy sikerrel megrendezett kezdeményezésre 2019. április 20-ig lehet pályázni. Az eredményhirdetésre május 15-én, a díjkiosztó ünnepségre június közepén kerül majd sor.
A szervezők négy korcsoportban hirdették meg a versenyt, és a hagyományoknak megfelelően minden korosztályból

- 10 éves kor alattiak (alsósok);
- 10-től - 14 éves korig (felsősök);
- 14-től - 33 éves korig;
- 33 év felettiektől várnak alkotásokat.

A pályázók leírnak egy-egy érdekes történetet, amelyek a szülők, nagyszülők, dédszülők életmeséi, vagyis, amit a szüleik, nagyszüleik meséltek nekik az életükről, és érdekesnek, tanulságosnak, vagy akár viccesnek találtak.
A kezdeményezés szervezésében a KCSSZ (Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége) és a NOE (Nagycsaládosok Országos Egyesülete) is segíti a debreceni egyesületet, a Felvidéken pedig 2015-től a SZAKC (Szövetség a Közös Célokért társulás) vállalta a pályázat népszerűsítését.
Ezért ez úton is szeretnénk mindenkit az írásra és a felhívás közlésére, továbbítására ösztönözni.
„Mindenkinek van életmeséje, nem is kell sokszor órákig töprengeni, hogy előbukkanjon... A szülőknek, nagyszülőknek még érdekesebb, izgalmasabb igaz története is akadhat a családban történtekről! Rajta hát, ragadjatok tollat!” – biztatja az olvasókat Radnainé Filep Ildikó főszervező, egyesületi elnök.

Háttér:

A Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete 2008-ban határozta el, hogy megpróbál valamit tenni, hogy a családokban rejlő örök emberi értékeket pl. a családi összetartozást, szeretetet, és ezek felemelő példáit, stb. minél nagyobb körnek bemutathassa. Szeretnék megismertetni a generációkon keresztül átadott igaz, emberi történeteket, családi legendáriumok olykor keserű, máskor kacagtató jeleneteit. A pályázati felhívásra évente a Kárpát-medencéből évente több száz alkotás érkezik. A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el. A díjazással pedig szeretnék kiemelni a tehetségeket határon innen és túl.
Minden évben kötetbe szerkesztve is megjelentetik a legjobb írásokat négy korcsoportba sorolva a pályázókat. Ősszel illusztrációs- és felolvasási versenyt hirdetnek a beérkezett anyagából. A szervezet célja ezzel, hogy így minél többen elolvassák az eddig kötetbe szedett élettörténeteket, valamint a magyar szó, az anyanyelvi kultúra, a magyar nyelven megszólalás minden korosztály számára lehetőséget teremtsen.

A mosolyvirag.hu honlapunkon találják az eddig megjelent köteteket:
http://mosolyvirag.hu/app/hu/paragraph/render/216

A pályázatokat és a pályázati adatlapot az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várják.

A pályázati felhívás az alábbi linken érhető el:
https://felvidek.ma/esemeny/eletmesek-palyazat/

Dunaszerdahely, 2019. február 12.

szozattv


szozat a tiszta hang
  2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 Családom bhi 2023október 31 Históriás szabadegyetem 2023 06 02 2023. 02. 25. SZENT KORONA DÉLUTÁNOK03istenszülőMeghívó két oldalonszekelyfold-november Szaszregen-december2022 pusztaszabolcs-1Meghivo Orosz Ors Szoborsors aink c könyv bemutatójára Gyóni_kötet Patriotak-Kronikaja-4.1 
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf