Czipott György: LÉGYCSAPÓÜNNEP

Légycsapóünnep

 

Czipott György a Légycsapóünnep című, új kötetében híven korábbi önmagához sosem látott, halott, olvasott szókapcsolatokban, asszociációkban rögzíti vízióját a multiverzumról. A multiverzumról és annak torz törvényeiről. A multiverzumról, amely egyre ridegebb és elviselhetetlenebb lakhely a test és a lélek számára.
A költő mégis őrzi hitét a tágulva széthulló mindenségről. Mit tehetne mást, az égen túlra szegezi tekintetét, nem hallgatva a szirénhangokra, a manipulációs gépezet hazugságaira. Itt olvasható verseiben is meggyőz minket arról, hogy a hazugságok hálójában vergődő ember számára a legborzalmasabb az egyetlen igazság megismerése.
Czipott mai Hieronymus Boschként ebben a könyvben is sokszorosan szublimált gondolatait festi fel a fölöttünk tornyosuló baljós téridő szövetére. Így kerekedik ki az egyedülállóan hiteles életmű, melyből kiolvashatjuk azt is, milyen szenvedések árán tudta távol tartani magát a költő a hét főbűn démonaitól.
A többi a mi dolgunk, olvasóké, hogy a szemantikai jelentésen túli, rejtett tartalmak felfejtése után megtisztulva, egyenes gerinccel, vagy behúzott nyakkal, sunyítva vonszoljuk tovább magunkat a bűn útjain, remélve, hogy menteni tudjuk, ami még menthető.

Varga Rudolf

 

 

szozattv


szozat a tiszta hang
 meghivo2Gyóni kötetképSZAKC_Hirlevel_2022_06_09sissistalMÖD 2022.június 18-meghívó-1 oldalasKét film szórólap Trianon plakat NET 2022 Kiállítás szózatba 1 szozat a tiszta hangEUCHARKirályfesztSacra HungariaSacra HungariaSacra HungariaKOFESZTszozat a tiszta hangszozat a tiszta hangszozat a tiszta hang pálosokszozat a tiszta hangszozat a tiszta hang 
 Patriotak-Kronikaja-4.1 
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf