Kovács Kálmánné Nóri: A meztelenség mágiája

Banyai-Balazs_Kastely-mese

 

Nemrég megjelent Kovács Kálmánné Nóri új könyve, A meztelenség mágiája írott néphagyományunk szerint, mely egy különböző magyarlakta területek szokásainak gyűjteménye, bemutatása.
Első ránézésre mindenki viccesnek tartaná ezeket a hagyományokat, ám amint a szerző is megjegyzi, „A hagyományos paraszti társadalomban elterjedt cselekedet volt a meztelenség mágiája, a rituális meztelenség. Leggyakrabban bajelhárító, démonűző, gonosz távoltartó mágia eszköztárába tartozó „bekerítő” cselekmények tartozéka volt ez a pőreség. A ház, egy terület, egy aratandó búzatábla meztelenül történő körülfutása vagy körbejárása tisztító, gyógyító, elhárító hatású volt tűzvész, járvány idején, vagy a tevékenység, mint az aratás megkezdése előtti tisztítás, megszentelés…. Népünk varázstudása felmérhetetlen. Hogy a meztelenség mágikus erejében mennyire bíztak, azt az is mutatja, hogy a ruhátlan rítusokat időjárástól függetlenül, bármelyik évszakban  meg kellett tenni. Tehát még véletlenül sem szabad erotikus, szexuális vagy pornográf felhangokat társítani ezekhez a megszentelt rítusokhoz.”
A témájában különleges és egyedi kis könyvet NaNa rajzai teszik még érdekesebbé, vonzóbbá.
Szeretettel ajánlom mindenki szíves figyelmébe ezt az érdekes könyvet. Jó olvasást kívánok!

Kovács Kálmánné Nóri könyve megrendelhető az alábbi telefonszámon vagy drótposta címen:
A könyv ára 1.200 Ft és 800 Ft a postaköltség.
Kovács Kálmánné telefonszáma:  30/382-2002.
Kovács Kálmánné drótposta  címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

szozattv


szozat a tiszta hang
  2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 Családom bhi 2023október 31 Históriás szabadegyetem 2023 06 02 2023. 02. 25. SZENT KORONA DÉLUTÁNOK03istenszülőMeghívó két oldalonszekelyfold-november Szaszregen-december2022 pusztaszabolcs-1Meghivo Orosz Ors Szoborsors aink c könyv bemutatójára Gyóni_kötet Patriotak-Kronikaja-4.1 
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf