Sebestyén István: A szegény ember bőrpuskája

Bereti Gábor- Szétszórt jelen

 

Sebestyén István, a mesemondó, népművész a közönség szeretetét 2006, vagyis az első lemeze megjelenésének éve óta élvezi. A lelkesedése töretlen, a képességei pedig a bukovinai székelyek, és a tágabb értelemben vett székelység hiteles krónikásává emelték.

Amit elmond ugyanis, és ahogyan mindazt elmondja, nem felvett póz, nem manír, hanem esszenciája annak, amit a családi asztalnál kilenc testvére és munkás szülei között, illetve a falubeliektől megtanult.

Amit ez a kiadvány kínál, az a maga egyszerűségében is egy sokkal emelkedettebb nyelv, ahol az aranymadár aranyfészekbe kívánkozik, mert ott érzi jól magát, ahol az a szerencse, hogy a nászéjszakáját töltő pár házát jó erős boronával építették, és ahol a legények jól megszuszogtatják a leányokat. A CD-mellékleten a mesék mellett zenél a Hatvan Banda!

* Galgamenti csárdás és friss
* Az aranyfészek, aranymadár
* A leánlopás
* Székelyföldi csárdás, forgatós és szöktetős
* A csorba leán
* A megbornyúdzott ember
* A szép leán penitenciája
* Ennyicske jót éltem életemben
* A szegény ember bőrpuskája
* Bukovinai silladri
* Noé apánk
* Én kimenék.
* Hogyan kezdődött a pipálás, a tánc?
* Fösvén legén házasodik
* Igyunk egy kis pálinkát!

 

szozattv


szozat a tiszta hang
  2023. 02. 25. SZENT KORONA DÉLUTÁNOK03istenszülőMeghívó két oldalonszekelyfold-november Szaszregen-december2022 pusztaszabolcs-1Meghivo Orosz Ors Szoborsors aink c könyv bemutatójára Gyóni kötetképPatriotak-Kronikaja-4.1 
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf