Czipott György: ÁRNYÉKCSÚSZDA

fulopkalmankobevesett

 

Czipott György kivételes intuitív képességével sejti, az emberi agyat emberi aggyal megérteni lehetetlen, ezért hát félretesz minden hókuszpókuszt, hamis logikát, és a mindenségben, azaz önnön koponyájának homályában tapogatózik. Nem keresi a végső választ, csak kérdez, azt viszont pengeélességgel. Tudja, a végső választ keresni meddő vállalkozás, és tudja az egyszerű igazat, ami a koponyacsonton innen és túl van, az megfejthetetlen.
    Nem akar megfelelni semmiféle elvárásnak, úgy, mint a verskalmárok, a bennfentes kucséberek, akik sárga epét hánynak, ha összevetik saját talmi holmijaikat – előregyúrt, keltetett utángyártásaikat, főleg ha azok a posztmodernnek nevezett, turmixolt moslékok –, az Árnyékcsúszda opusaival.
    Czipott nem akar megfelelni a páholyok homályában ármánykodó kánongyártók egyetlen feltételének sem. Nem hallgat a trendi szirének, sem a szelíd szamár bőrébe bújtatva ábrázolt vörös szemű fenevad hangjára. Hagyja, hogy Ősten vezesse a tollát.
    Aki belevág, hogy elolvassa Czipott György új munkáit, nem mindennapi szellemi kalandra vállalkozik. Én magam félve ugyan, de miközben a könyvet olvastam, arra gondoltam, hogy a mindent felmorzsoló idő talán mégiscsak legyőzhető. Meg azt, amit a Közútmérnökség című versben olvastam: „Lajos fölnézett, és látta, hogy jó ez.”

Varga Rudolf

 

szozattv


szozat a tiszta hang
 meghivo2Gyóni kötetképSZAKC_Hirlevel_2022_06_09sissistalMÖD 2022.június 18-meghívó-1 oldalasKét film szórólap Trianon plakat NET 2022 Kiállítás szózatba 1 szozat a tiszta hangEUCHARKirályfesztSacra HungariaSacra HungariaSacra HungariaKOFESZTszozat a tiszta hangszozat a tiszta hangszozat a tiszta hang pálosokszozat a tiszta hangszozat a tiszta hang 
 Patriotak-Kronikaja-4.1 
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf