Gavallér János: Az uralkodó zűrzavar

A felhatalmazással bíró képviselő kötelessége hangoztatni azt a nézetet, amellyel felhatalmazást szerzett. Az ellenzék tehetetlensége, hogy rosszul értelmezik a munkájukat, ugyanis nem az a dolguk, hogy megszerezzék a hatalmat. A mindenkori ellenzéknek az a dolga, hogy rávilágítson konkrétan a helytelen gyakorlatra. A demokráciát rosszul értelmezik, ugyanis a mérlegnek nem az a dolga, hogy mint képzelik sokan, egyszer ide, egyszer oda billenjen, nem, a demokrácia arról kellene, hogy szóljon, hogy az emberek bizalma azok irányába nyilvánuljon meg, akik képesek olyan döntések meghozatalára, amiben kifejeződik az elvárásuk. Valljuk be, az átlagnak sorozatos csalódást okozott eddig a hőn óhajtott szabad világ.
No, nem kell a regnáló erőnek kihúznia magát, hiszen csak azt bizonyítja, hogy a média mantrázással időről-időre talál olyan helyzetkonfliktust, amivel megítélése szerint terelhető a közgondolkodás. Emlékezzünk vissza a programbeszédekre:
"Én azt mondom, ideje volna ezen már változtatnunk. Legyen most másképp. Legyen úgy, ahogy igazságos. Fizessenek a hazugok! Először fizessenek a hazugok! Fizessenek azok, akik becsapták, megtévesztették és félrevezették az embereket!"
"Összefogni, együttes erővel és az elsöprő többség hangján ki kell mondani: területi követeléseink vannak. Vissza akarjuk kapni a hazánkat, a saját országunkat azoktól, akik magánvállalatként kezelték, és csődbe vitték."
"A jelenlegi bankárgondolkodást mindenki érdekében meg kell változtatni. A pénzalapú gazdaságból ma két szereplőt megpróbálnak kihagyni, az embert és a munkát. Vissza kell adni a munka örömét."
„mert valakinek vissza kell fizetnie a hiányzó pénzt. De miért mindig a vétleneknek, a tisztességesen dolgozóknak, a munkájukat becsülettel végzőknek? Miért mindig őket veszik elő elsőként?"
Valahogy mégis mindig a multik érdekei érvényesül, még a túlóra törvénnyel is. Valaki egyszer azt is mondta, na, nem szó szerint, hogy ne azt nézzék, amit mondok, hanem, amit teszek. A mások malmára hajtott víz nem őrül a mi malmunkban. Az lehetetlen, hogy ne legyenek tisztába a képviselőink azzal az egyszerű ténnyel, hogy a magyarországi bérek megalázóan alacsonyak és érdekes mód ezzel a kérdéssel senki nem akar igazán érdemben foglalkozni, ugyanakkor a vezetői bérek elérik, sokszor meg is haladják az EU-s szintet (hivatkozás, elvinnék a jó szakembereket – kérdés, a dolgozókat vihetik?).
Érdemes lenne ebben a kérdésben Norvégia mintáját követni, ahol a vezetői bérek csak bizonyos mértékben haladhatják meg a legalacsonyabb béreket. Azaz a valóságban, az északi országokban a legalacsonyabb béreket a magasabb bérekből keresztfinanszírozzák. Ennek egyik eredménye, hogy relatíve alacsonyak maradnak a társadalmi különbségek.   Egy kimutatás szerint csak Bulgária és Görögország van mögöttünk a súlyos anyagi nélkülözésben élők aránya szerint. Talán ez nem éppen sikernek nevezhető.  Nagyon nagy baj, hogy az elégedetlenséget hagyják a sutban porosodni, így ez előre vetíti, egy majdani olyan pillanat eljövetelét, ahol kiszámíthatatlan események következhetnek be.

Az az út nem járható, tisztelt képviselők, hogy hőbörögjünk egy kicsit és dőzsöljünk tovább a pozíciókból adódó kényelmi helyzetben. Az emberekben él a megalázó kirekesztettség, míg a vezetőiknek éves fizetésük arányában jár prémium (premizált munkakörök), addig a dolgozóknak löknek valami alamizsna féle összegű juttatást. Káosz van a demokráciában és a súly a dolgozókra nehezedik, az emberek lelke sérült és orvoslására egyelőre nincs jelentkező…


2018.12.19.
Kapcsolódó: http://www.szozat.org/szozatarh/showpage.php?pid=300

szozattv


szozat a tiszta hang Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Rátkai 2020 01 30 jorafordulopal vers2020a Patriotak-Kronikaja-4.1
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf