Herczeg Ferenc: Az utolsó vacsora: az emberiség életének egyik csúcspontja

Az egyén úgy szolgálja hatékonyan az emberi civilizáció művét, ha saját lelkében megfékezi az ősi barbár ösztönöket, amelyek, ha elhatalmasodnak és magukkal sodorják a népeket, vérbe és nyomorúságba taszítják az országokat. Erre a legnemesebb kultúrmunkára az embert csak a vallás teszi képessé.
    A Hegyi Beszéd és az Utolsó Vacsora, az Isten- és emberszeretetnek e két legmagasztosabb megnyilatkozása, megjelöli a civilizáció csúcspontjait, azt a magaslatot, ahol Káin fia ismét Isten közelébe juthat.
    Bizonyításra sem szorul, hogy a fájdalmak és veszedelmek, melyek korunkat gyötrik, nem támadnak reánk, ha a nemzetek egymásban Isten gyermekeit tisztelik és felebarátaikat szeretik. Éppen ezért együgyű gondolat, hogy a gyűlölet sötét tengerét, mely ma elárasztja a világot, valamiféle új politikai vagy gazdasági rendszerrel lehet eltüntetni.
    Az ember vagy újból megtalálja szívében a szeretet Istenét, vagy elveszti önmagát.

azutolsovacsora

szozattv


szozat a tiszta hang Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Trikolor Gala 2020 Stefania REGISZT Rátkai 2020 01 30 jorafordulopal vers2020a Patriotak-Kronikaja-4.1
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf