Mi lett velük? – Jóna Dávid írása

Vajon mi lett a mesehőseinkkel? Hiszen felnőttünk, felnőttek ők is, megöregedtek nyilván. Úgy képzelem, hogy Hófehérke éppen szemránckrémet rendel az interneten, törpéivel a facebookon tartja a kapcsolatot. hófehérkeJa, és a törpék. Utánanéztem. Amikor a bánya bezárt, ők szétszéledtek. Szende pirotechnikus lett, Szundi légiirányító, mellékesen egy kávés cég reklámarca, Hapci egy gyümölcslé (Hey-Ho) gyártó cégnél logisztikus, Morgó véleményvezér lett egy hírportálnál, Kuka elemző lett a Földtani Intézetben, Tudor az orvosi egyetemen tanít mikrobiológiát, Vigyor pedig kinőtte magát, ál néven ismert stand up humorista.

rumcájszMost már érdekelt a többi is. Rumcájsz az Erdészeti vállalattól ment nyugdíjba, hobby rablóként dolgozott tovább. Manka még a forgatások alatt elvált tőle és a városba költözött. Csibészke közgazdászként politikus lett.  Ne akard tudni a nevét!

 

lolkabolkaLolka, a lengyel Szolidaritásban tevékenykedett, állítólag nem régen járt itt Magyarországon is. Bolka, autóversenyző volt, fiatalon elhunyt (karam-bolka).

 

pumukliPumukli, ma H. Péter néven beszélgetős műsort vezet egy kereskedelmi csatornán.

 

micimackoMicimackó a „Százholdas pagony” étterem vezetője. És ma már kétszer akkora, mint volt.

 

 

 

 

 

régitvmaciA Tv maci is nyugdíjba ment, ma a Magyar Televízió Bojtár utcai Látogató Központjában él . Akik ismerik azt mondják, hogy belefáradt már.

 

mazsolaMazsola autósiskolát nyitott, Tádé ma is a Futrinka utcában lakik, jó a kapcsolatuk. Ott lakik még Cica Mica is, nem lett családja, a feminista mozgalomban tett szert (ismertségre).

 

 

gusztGusztáv mindenfélét próbált már, még fodrászüzletet is nyitott, jelenleg hipnotizőr.

 

 

mézgaMézga Géza ma is ragaszkodik negyven éves Wartburgjához. Gazdag életútját piheni kedvenc foteljában, s jellemzően a tv előtt ül és bosszankodik.
Amióta Aladár elköltözött nem tartják a kapcsolatot MZ/X-el sem. Mézga Gézáné született Rezovits Paula egy közvélemény-kutató cég referencia személye, vásárol, takarít, unokázik. Aladár az egyik leghíresebb reklámszakember hazánkban, s amire senki nem gondolt könnyűzenei sztár lett (avagy könnyű zenei sztár lett). Kriszta is zenél, de ő a magyar underground képviselője, civilben műkörmös, két gyermek anyja.  Máris szomszéd már nem szomszéd, elköltözött, szerinte az Akadémia még nem érett tudományos munkáinak befogadására. Emlékiratait írja, hagyományos írógépen, nehogy a CIA-é megtudja. Hufnágel Pisti ma kerületi rendőrkapitány Pesten.

frakkSajnos a Frakkból már szinte senki sem él. Károly bácsi szélütést kapott, Frakk utána halt. Irma néni, mint kisnyugdíjas visszahúzódva élt haláláig két macskájával Lukréciával és Szerénkével. A szomszéd fiú Lajcsika, ma válogatott labdarúgó.

 

 lúdasA politika és a mesevilág könnyen keveredik. A zoknibábok, ma pártpolitikai karriert futnak be. Az egyiket éppen Lúdas Matyi vezeti , egy másikat pinokkioPinokkió. A marionett bábok kis átképzéssel könnyen irányítható pártkatonák lettek. Mesének jobb volt.

Ja, a Superman! Olyan nincs. Az csak kitaláció!

szozattv


szozat a tiszta hang
  2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 Családom bhi 2023október 31 Históriás szabadegyetem 2023 06 02 2023. 02. 25. SZENT KORONA DÉLUTÁNOK03istenszülőMeghívó két oldalonszekelyfold-november Szaszregen-december2022 pusztaszabolcs-1Meghivo Orosz Ors Szoborsors aink c könyv bemutatójára Gyóni_kötet Patriotak-Kronikaja-4.1 
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf