Mi lett velük? – II. rész – Jóna Dávid írása

Annyit elöljáróban, hogy az érdekelt , mi is lett a későbbiekben szeretett mesehőseinkkel. Mint a talajvíz, úgy tör fel az információ. Kutat ásom, eredményeit itt teszem közzé.

drbubóDr. Bubó a nyilvánosság előtt nehéz napokat élt át, doktori disszertációjával plágium ügybe keveredett. Ursula super size modell lett, imádott doktorát sosem felejtette, mindvégig óvta, védte ahol tudta. Jól tudtátok, hogy Teknőc Ernő valami logisztikai cégnél dolgozik. Nem is akárhol, hanem a Magyar Posta Innovációs osztályát vezeti már évtizedek óta.

viliaverebVili a verébről nem tudni. A forgatás után visszarepült a többiekhez, ember nincs, aki felismeri.

 

pitykeormesterPityke előbb a Feri-hegyi repülőtéren dolgozott a biztonsági szolgálatnál. Alkalmazkodó típus volt, nem klasszikus mesehős. Később az Orbán-hegyi úton dolgozott őrző-védő állásban. Marcipánt a Szamos Kft. alkalmazza, meglehetősen nagy sikerrel.

Egy igazi magyar siker történet. Rátót okosan eladta a tojásban található ajándék ötletének licenszét az olasz Ferrero cégnek. Kinder tojásként világsikert ért el.

matyasMátyás király elfoglalta Bécset, majd a történelemkönyvekbe költözött.

 

picurPicur pom-pom lány lett. Az igazolatlan órák országos bajnoka belejött az álmodozásba, ma tankerületi felügyelő, s álnéven romantikus regényeket ír. Gombóc Artúr irodalmi, művészeti újságot alapított Art’húr néven, ma ennek folytatásaként egy Art’húr Irodalmi Kávéházat működtet a facebookon . Mint a mesében.

kisvakondA Kis vakond, polgári nevén Szőke András Taliándörögdön él, és ma is gyakori vendége a szórakoztató műsoroknak. Érdekesség, hogy az önéletrajzi ihletésű filmjét (Kiss vakond) maga írta, rendezte. Tehát az a feltevés, hogy a 3-as Metro építésvezetője lenne, az bizony nem valós állítás.

 

szaffiSzaffiról sajnos nem tudni semmit. Bocsinka.

Zéno edzőteremben gyur ma, és beszéd tanárhoz jár, állítólag közel az első értelmes mondat.

böbebabaSzakember - minden részletet érintő titoktartás mellett - jelezte, hogy a rongyfejű Böbe babát a teljes dementia sújtja.

 

 

 

susuSüsü, a sárkány szerelmes, örökké szerelmes. Állítólag látták a Bodrogi kúrián vadkörte pálinkázni.

 

 

 

 

macilaciKevesen tudják, hogy Medve László (Maci Laci) 56-os disszidensként került a Yellowstone parkba. Már 1958-ban, a Foxi Maxi című sorozatban meg jelent, még csak mellékszereplőként, majd önálló műsort kapott. Volt egy szabadalma, mosógéppel aranyat mosni, de nem lett túl sikeres.

 

 

oroszlánkirAz Oroszlánkirály ma demokratikus köztársaságban él, tartja a protokollt (már csak ő). Felesége Elza festett oroszlánkörmeit mutogatja a közösségi oldalakon.

Szomorú hírek is vannak persze. Mert a világ ilyen. A Karácsonyi mesék a Fenyő gyilkosság után már nagyon megváltoztak. Az égig érő fű főhősei 6 év 5 hónap letöltendő börtönbüntetést kaptak. A Csipet csapat (angolul Chip and Dale) a hölgyek szórakoztatására szakosodott, míg Hüvelyk Panna escort lány lett, Makk Marci… azt inkább hagyjuk.

Regős Bendegúznak négy gyermeke született, sajnos depressziós, majd öngyilkos lett.

Tutajos azóta sem járt a berekben, valahogy olyan az élete, mint akitől elvitték a rózsát, és rá már csak a tüske vár. Ma a szalma kunyhóhoz tanösvény vezet, amelyet a már felnőtt Bütyök intézett eu-s pályázatból, a Kis-Balaton rekultivációs programjának részeként.

Garfield képregény rajzoló lett, de még nem készült el első munkája.

aladdinAladdin szellemes írásait viszont szereti a nagyközönség, Agrabahban él Jásmininnal a jogdíjakból. A szőnyegért harcok folytak (innen a szőnyeg bombázás), végül a katonai hírszerzés szerint egy Diego nevű ember lopta el, azóta se látták. Dzsin pedig összejött egy szépséges arab táncosnővel Tonic-kal.

Spongya Bobot igen kínos történetekkel hozták hírbe. De spongya rá! Ma tengerbiológus, és szívja magába a tudást, mint egy szivacs. A Rozsdás Rákolló nevű étterem ma is működik.

A Kacsa mesék Tv-híradó címmel folytatódott, de már nem olyan jó. Az egész média mára egy Eszeveszett birodalom.

vukvukTöbben kérdeztétek mi van Vukkal? Nem értem, mi lenne? A Vuk egy rajzfilm. Dargay Attila 1981-ben készítette Fekete István regénye alapján.

Bruno Bettelheim azt írta, hogy „a mese az az ábécéskönyv, amelyből a gyermek megtanul saját lelkében olvasni.” A felnőttnek is adott a lehetőség. Mert ilyenek vagyunk – nincs mese.

szozattv


szozat a tiszta hang
  2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 Családom bhi 2023október 31 Históriás szabadegyetem 2023 06 02 2023. 02. 25. SZENT KORONA DÉLUTÁNOK03istenszülőMeghívó két oldalonszekelyfold-november Szaszregen-december2022 pusztaszabolcs-1Meghivo Orosz Ors Szoborsors aink c könyv bemutatójára Gyóni_kötet Patriotak-Kronikaja-4.1 
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf