Pelesz Alexandra: Véraláfutás

A lábujjaimat már alig érzem. Vékony harisnyám az első lépéskor átázott, a ködtől nyirkos betonon lépdelni közel sem leányálom ezen az éjszakán. De még mindig jobb így, mintha kopogna a cipőm sarka. Még meghallaná valaki. Még meghallaná ő…

    Talán könnyebb lenne az élet, ha a lelket is sejtek alkotnák, ha vérerek hálóznák be, ha bőr borítaná. Akkor lenne esély! Akkor talán egy erős pillanatomban kiteríteném az orvosok elé, megmutatnám rajta a kék-zöld foltokat, a horzsolásokat, a varokat. Látleletet vetetnék.

    A testem makulátlan. Sehol egy sebhely, sehol nincs nyoma a fojtogatásnak, sehol egy vörös folt. Arcomra a mosoly felfestve, hajnaltól napestig. Pedig rosszul sminkelek, ez mégis megy. Értük.

    A hideg már nem csak a ruhám alá, a bőröm alá is bekúszik, miközben az agyam folyamatosan ismételgeti a nap folyamán hozzám intézett mondatokat.

    Olyan jó neked, Eszter! Olyan csodás életed van! Olyan tökéletesen alakult minden! Milyen szép helyen laksz! Milyen rendes ember a férjed! Mennyire szeret! Milyen gyönyőrűek a kislányaid! Mint az angyalok! Bár mindenki ilyen boldog lehetne!

    A harisnyám szétszakadt, már a csupasz talpam ütközik újra és újra a kemény betonnak. Lehet, hogy tényleg megbolondultam? Lehet, hogy az ép elmémet elhagytam valahol útközben? Elmebeteg volnék? Sárika… Sárikát akarom! És Emmát! A két angyalkámat… a két angyalkámat… visszafordulnék, de sajogni kezdenek a láthatatlan véraláfutások.

    Tudod milyen az, amikor órákon át ütlegelik a lelkedet? Tépik, nyúzzák, mint ahogy vadász nyúzza az elejtett őzet; ledöfik, mint böllér a disznót, perzselik, felgyújtják, égjen máglyán, mint annak idején a boszorkány?! Ütik, mint rabszolgát az úr, rúgják, amíg már kétrét görnyedve nem kiált segítségért? De nem kiált… néma.

    Megállok.

    Vissza kell mennem. Értük.

    Talán lesz, aki meglátja, talán lesz, aki észreveszi... a lelkemen azt a sok véraláfutást...

szozattv


szozat a tiszta hang
  2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 2023.06.10.11.XVI.Szent_Korona_Konferencia03 Családom bhi 2023október 31 Históriás szabadegyetem 2023 06 02 2023. 02. 25. SZENT KORONA DÉLUTÁNOK03istenszülőMeghívó két oldalonszekelyfold-november Szaszregen-december2022 pusztaszabolcs-1Meghivo Orosz Ors Szoborsors aink c könyv bemutatójára Gyóni_kötet Patriotak-Kronikaja-4.1 
 
szentkorona orszagaert alapitvany logo

 


egyesuletkopf